Over onze praktijk

Na dat u bent verwezen (bijvoorkeur digitaal via onze website) nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak. Hier beoordelen we dan samen met u het probleem en bespreken de mogelijkheden en oplossing. Een consult afspraak duurt ongeveer een half uur. Hierna volgt vaak een behandelafspraak. Tijdens een behandelafspraak nemen we de tijd. Logisch want rust en precisie zijn nu juist van belang. We werken graag stap voor stap. Ook is er ruimte voor uitleg nadien en… Verdoven doen we ook graag zoals het hoort.

Tijdens de behandeling nemen we enkele röntgenfoto’s en soms kunt u met de behandeling meekijken. Ook maken we na de kanaalbehandeling weer een nette vulling.

Na de behandeling bespreken we hoe het ging en krijgt uw tandarts een verslag van de behandeling inclusief de foto’s. Zo is helder wat er is gedaan en hoe het ging. U kunt dezelfde dag doorgaans gewoon uw dagelijks programma vervolgen. Slechts in een klein aantal gevallen treedt echte napijn op. Ook dan staan we voor u klaar.

Kosten

Een afspraak bij een endodontoloog zijn kosten verbonden. Voor een consult liggen doorgaans de kosten tussen de 80,- en 120,- euro en een behandeling varieert tussen de 400,- en 800,- euro. In vrijwel alle tandarts polissen worden de kosten van de wortelkanaalbehandelingen (deels) vergoed.

Na de behandeling kan genezing optreden. Ook dit bespreken we vooraf en bijna altijd willen we dit achteraf ook controleren: zo weet u ook of de zaken kloppen.

Verderop vindt u nog veel gestelde vragen van mensen die u voorgingen. Ook hebben we heel in het kort de behandelingen toegelicht.

Behandelingen Veelgestelde vragen
tech: dodo.nl | design: studioviv.nl