Endodontologie is dat deel van de tandheelkunde dat zich toespitst op de wortels van de tanden en kiezen en het omliggende kaakbot. Door omstandigheden kan in het gebit een probleem op dit vlak ontstaan. De endodontologie houdt zich bezig met het oplossen en voorkomen van deze problemen. Hiervoor zijn vele manieren waaronder de wortelkanaalbehandeling, de herbehandeling of de wortelpuntbehandeling.

Een endodontoloog is een tandarts die meer dan gemiddelde kennis en kunde bezit op het gebied van wortelkanaalbehandelingen, ook wel zenuwbehandelingen genoemd. Een endodontoloog heeft hiervoor een aanvullende opleiding en training genoten en houdt zijn kennis op dit gebied bij. Een endodontoloog lost lastige vraagstukken die met wortelkanaalbehandelingen te maken hebben op. Te denken valt aan onbegrepen pijnklachten in het gebit of in het hoofd-halsgebied. Ook kan het gaan over flinke kiespijn die aanhoudt of over een ontsteking aan een wortel van een tand of kies. In andere gevallen gaat het om advies, bijvoorbeeld na een ongeluk waarbij de tanden en wortels beschadigd of stuk zijn of om de vraag of een wortel nog wel gezond te krijgen is. De endodontoloog geeft dus advies, stelt behandelplannen op en behandelt wortels van tanden en kiezen. Hiervoor is de endodontoloog uitgerust met speciaal gereedschap waaronder een microscoop.

De praktijk is te bereiken met auto en fiets maar ook gemakkelijk met OV. Met zowel Buslijn 652 als lijn 30 naar Julianadorp is de reistijd vanaf den helder NS ongeveer 15 a 20 minuten. U stapt uit bij halte Tigchelaarstraat.
Komt u met eigen vervoer dan vindt u de praktijk tussen Den Helder en Julianadorp aan de Meester Daarnhouwerstraat 1. Bij de praktijk is voldoende parkeergelegenheid. Parkeren is kostenloos.

Uiteraard is iedereen die verwezen wordt welkom in onze praktijk. Ongeacht waar iemand woont. Logischerwijs komen veruit de meeste van onze patiënten uit de regio Texel en de wijde omgeving daaronder. Indien reistijd groot is denken we graag met u mee door bijvoorbeeld de afspraaktijd aan te passen of een consult telefonisch te plannen.

Na een behandeling bij de endodontoloog kan iedereen in bijna alle gevallen weer gewoon zijn of haar bezigheden hervatten. Ook deelname aan het verkeer kan verantwoord. Soms is het echter wel prettig na een lange behandeling even tijd te maken voor ontspanning.

De door uw tandarts verwezen behandelingen kennen een hoge moeilijkheidsgraad. Dit is de reden van verwijzing. Daarom is op dit gebied specifieke expertise noodzakelijk. Ook is er specialistisch instrumentarium en materialen nodig zoals een microscoop en bepaalde disposable instrumenten. Verder vergt een behandeling vaak veel tijd.

Het consult, het in kaart brengen en bespreken van de behandelaanpak alsmede een verslag aan de verwijzer kost meestal tussen de 80,- en 110,- euro. Dit bedrag is inclusief de benodigde fotos. Een behandeling aan een tand of kies in onze verwijspraktijk voor endodontologie kost daarom tussen de 500 en 900 euro. Dit is inclusief alle ge- en verbruiksmaterialen.

Een nota wordt voor ons verzorgd door ANDERS medical factoring. Anders vraagt eerst de vergoeding die uw verzekering vergoed op zodat u alleen de nota voor het restant krijgt. Zo hopen we dat u daarin ook ontzorgd bent. U krijgt uw nota digitaal. Indien gewenst bestaat ook de mogelijkheid de nota per post te krijgen of kontant te voldoen.

Uw endodontoloog geeft altijd een indicatie van de kosten voor behandeling. Deze krijgt u van ons na uw consult per email samen met algemene informatie over de behandeling.

Uiteraard kunt u uw afspraak afzeggen. We verzoeken u dat zo tijdig moeglijk te doen. We kunnen dan iemand anders helpen. Voor u maken we dan een nieuwe afspraak. Afspraken korter dan 24 uur van te voren afgezegd worden in rekening gebracht indien wij in deze tijd niemand anders kunnen helpen.

Ja indien u dat prettig vindt kunt u in 6 maandelijkse termijnen betalen. U regelt dat zelf via het bedrijf dat onze notas regelt, Anders medical factoring. U kunt daarvoor kijken op www.andersmf.nl. Voor onze patienten is dat zelfs zonder rente.

Uiteraard moeten we voldoen aan strikte privacy. Dit is bij wet geregeld. Zie hiervoor ook onze privacy statement. Nota’s worden hierdoor met beveiligde code naar u verzonden. Ook wisselen uw tandarts en uw endodontoloog gegevens uit via een beveligde omgeving. (Zorgmail)

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl